سایت تخصصی حسابداران خبره ایران

ارائه مطالب تخصصی حسابداری و حسابرسی و قوانین

سایت تخصصی حسابداران خبره ایران

ارائه مطالب تخصصی حسابداری و حسابرسی و قوانین

حق بنگاهی در سال 95 چقدر است

انتخاب فرمولی سخت برای تعیین کمیسیونی که بنگاه‌های املاک از طرفین معامله در بخش خرید و فروش مسکن می‌گرفتند، یکی از مواردی بود که همواره محل بحث و جدل مشاوران املاک و مشتریان قرار می‌گرفت و اگرچه این تعرفه، سال‌ها بود که در این بنگاه‌ها نصب می‌شد اما بسیاری از مشاوران به آن عمل نمی‌کردند.


 بر اساس این فرمول که بخشنامه آن مربوط به سال ۱۳۸۰ است، اعلام شده بود برای معاملات املاک تا ۳۰ میلیون تومان از هر طرف معامله نیم‌درصد مبلغ مورد معامله، برای معاملات املاک از ۳۰ میلیون تومان تا ۵۰ میلیون تومان، برای تا ۳۰ میلیون تومان اول نیم‌درصد و برای مازاد آن نسبت به مبلغ مازاد از هر طرف معامله ۷۵ صدم درصد، برای معاملات املاک از ۵۰ میلیون تومان تا ۱۰۰ میلیون تومان، برای تا ۳۰ میلیون اول نیم‌درصد و مازاد آن تا ۵۰ میلیون تومان ۷۵ صدم درصد و برای مازاد آن نیم‌درصد از هر طرف معامله و برای معاملات املاک بیش از ۱۰۰ میلیون تومان، برای تا ۱۰۰ میلیون تومان آن طبق بندهای ۱ و ۲ و ۳ مصوبه مذکور و برای مازاد آن میزان ۲۵ صدم درصد به عنوان کارمزد از هر طرف معامله اخذ شود.

به گزارش  صبحانه، براساس این نرخ‌نامه، برای معامله یک ملک ۲۰۰ میلیون تومانی باید رقمی معادل ۸۰۰ هزار تومان حق‌المشاوره پرداخت شود، یعنی حدود ۰٫۴ درصد قیمت ملک.

اما پس از گذشت سال‌ها، چند هفته‌ای که است مشاوران املاک در تهران، بر اساس نرخ‌نامه جدیدی که خبر خاصی نیز از ابلاغ آن در رسانه‌ها منتشر نشده، اقدام به عقد قرارداد می‌کنند. طبق بخشنامه حسام عقبائی رئیس اتحادیه صنف مشاوران املاک تهران، اعلام شده است که با موافقت کمیسیون نظارت شهرستان تهران، نرخ جدید خدمات کارمزد مشاوران املاک تهران ابلاغ می‌شود.

طبق این نرخ‌نامه جدید، برای معاملات املاک تا سقف ۵۰۰ میلیون تومان، نیم درصد مبلغ مورد معامله از هر طرف اخذ می‌شود و برای معاملات بالاتر از ۵۰۰ میلیون، تا سقف ۵۰۰ میلیون آن طبق بند بالا و نسبت به مازاد آن، ۲۵ صدم درصد از هر طرف معامله گرفته می‌شود.

البته بخش مربوط به اجاره و رهن تغییر نکرده و همچنان بابت کارمزد اجاره، یک‌چهارم اجاره ماهیانه از هر طرف معامله و در معاملات رهن، کارمزد دریافتی بر مبنای یک‌چهارم میزان اجاره‌بهای ماهیانه از هر طرف معامله اخذ می‌شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد